Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: η- τάξη και εκπαιδευτική τηλεόραση

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΔΑΜΑΝΤΑ

 

Σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σας ανακοινώνουμε τα εξής:

  • Όλοι οι μαθητές μας μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική τάξη e ?τάξη και να βλέπουν μαθήματα που έχει αναρτήσει το Σχολείο μας.

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να μπείτε στη σελίδα μέσω του sch.gr, μπαίνετε και βλέπετε Ανοιχτά Μαθήματα σε όποιο μάθημα θέλετε απευθείας, χωρίς χρήση του κωδικού σας. Τα παιδιά θα βρουν εργασίες, ασκήσεις αλλά και ενδιαφέροντα διαδραστικά παιχνίδια. Μαθαίνουν και με αυτόν τρόπο!

  • Από αύριο, Δευτέρα 30 Μαρτίου, η ΕΡΤ2 στις 10:00 θα προβάλλει μαθήματα για το Δημοτικό Σχολείο για 2 ώρες την ημέρα. Το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών εδώ:

«Μαθαίνουμε στο σπίτι» με την ΕΡΤ

  • Επειδή κάποια παιδιά μπορεί να μην έχουν υπολογιστή ή πρόσβαση στο διαδίκτυο, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το δάσκαλο της τάξης και βρείτε μαζί κάποιο εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας (τηλεφωνικό μήνυμα, viber ή άλλο). Προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα όλων μας.

Στόχος αυτής της προσπάθειας δεν είναι να «τελειώσουμε την ύλη», ούτε να φορτώσουμε την ήδη επιβαρυμένη παιδική ψυχολογία με πληθώρα φωτοτυπιών. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να έχουν επαφή με το Σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.

Ας αξιοποιήσουμε την τόσο ενοχοποιημένη τεχνολογία, αυτή τη φορά για το καλό τους?

Πρώτιστος στόχος στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας είναι η ΕΠΑΦΗ.

Καλή δύναμη σε όλους μας!

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ